Quin cost té un ERP? Criteris per calcular els costos d'implementació d'un ERP en la teva empresa

Blog >>


Si a la teva empresa esteu considerant la possibilitat d'implementar un sistema ERP és important tenir una visió completa dels costos que pot tenir, doncs treballar amb un nou programa de gestió no només implica el cost d'adquisició de la llicència, sinó que també hi ha una sèrie de costos variables, i absolutament necessaris que s'han de valorar perquè un projecte ERP sigui reeixit.

Inforber Consulting va més enllà de la implementació de ERP en les empreses, i sempre abans d'iniciar un projecte d'aquestes característiques treballa, colze a colze, amb el client per tal de planificar i elaborar un pressupost complet del projecte, considerant tots els elements i factors que intervindran en el procés d'adquisició i implementació d'un nou ERP, com pot ser la mida de l'empresa, el nombre d'usuaris, etc.

Estem segurs que si la teva empresa s'està plantejant treballar amb un programa de gestió empresarial sorgiran molts dubtes i preguntes, i algunes d'elles segur que estaran relacionades amb quina part del pressupost d'un projecte ERP s'ha d'assignar a la implementació. Per poder solucionar totes aquestes i altres dubtes, és aconsellable fer una bona elecció de l'empresa proveïdora que s'encarregarà de l'assessorament i implementació de l'ERP. Doncs, si es treballa seguint una  metodologia de treball centrada en fer una anàlisi i diagnòstic previ, això evitarà sobrecostos no previstos durant la fase d'implementació. D'altra banda, és important que la implementació del programa de gestió sigui de forma presencial, és a dir, a les oficines de client. Això permet al client consultar qualsevol dubte, canvi, suggeriment o fins i tot incidència amb els consultors i programadors in stiu. Permet una comunicació i interacció més fluida i facilita molt la implementació d'un nou ERP. En el cas de Inforber Consulting, aquest és un element fonamental per oferir un bon servei al client i per garantir l'èxit dels nostres projectes. En aquest sentit, l'elecció del proveïdor és clau.

Però endinsem-nos en quins són els elements que s'han de tenir en compte per saber el cost d'implementar un ERP en la teva empresa.

En primer lloc, el cost de la llicència de l'ERP. En funció de l'ERP que triïs, els costos seran per adquisició, per quota anual, per quota mensual, per quota de manteniment, ... El cost real és difícil de saber, ja que un programari ERP no és "talla única", sinó que a sovint necessita d'adaptacions a mida de cada client. Per això serà necessari analitzar prèviament tots els factors que intervenen en la definició del negoci.

És evident, doncs, que la implementació d'un ERP no acaba amb l'adquisició de la llicència. Això és només la punta de l'iceberg. És una peça més d'un projecte molt més gran, que inclourà alguns, o pràcticament tots, dels següents elements segons siguin els requisits de cada empresa.

 • Els drets de llicència.
 • Nombres d'usuari.
 • Formació als treballadors.
 • Característiques i mòduls.
 • Personalització del sistema ERP.
 • Integracions d'aplicacions.
 • Migracions de dades.
 • Proves
 • Plans de manteniment.
 • Actualitzacions
 • Forma d'implementació: presencial o en remot.

Aquí és on una consultora experta en implementació de sistema de gestió empresarial podrà ajudar-te de forma eficaç i eficient, ja que la seva dilatada experiència i coneixement de les eines li permetran analitzar quines són les necessitats específiques de cada empresa, i ajudar-te a determinar quin és el preu d'implementar un ERP.

Al mercat hi ha una àmplia varietat de marques que ofereixen ERP. Alguna d'elles són SAP Business One o A3ERP, pensades especialment per a PIMES. L'opció d'escollir una o altra dependrà, en part de la necessitat de cada empresa, ja que no és el mateix requerir un ERP per fer una gestió centrada únicament en, per exemple, Comptabilitat, que una altra empresa que requereixi, a més desenvolupar una solució vertical adaptada a la necessitat específica del seu sector, de manera que haurà d'implementar mòduls i complements específics o fins i tot, pot ser que requereixi desenvolupament a mida.

En conclusió, l'elecció d'una solució de gestió empresarial no és una tasca fàcil, de manera que en Inforber Consulting sempre recomanem deixar-se assessorar per un equip expert que pugui acompanyar-lo en tot el procés, des de l'anàlisi i diagnòstic, passant per la definició, construcció i implementació del projecte, fins a la posada en marxa i el suport continuat que garanteixi l'eficàcia i correcte funcionament dels processos implementats.

Si vols més informació, no dubtis en contactar amb nosaltres.

Tornar
Facebook
Twitter
Linkedin
Email