Search
Close this search box.

Actualitat

Important: canvi d’algorisme de Google que penalitza les WEB no responsive

A l’octubre de 2014 ja es van anunciar alguns dels canvis que Google havia fet a través d’Internet. Com ja sabem tots, els enginyers del cercador més usat del món no poden estar-se quiets ni un segon i ja ens han anunciat un nou canvi d’algorisme per al proper dimarts 21 d’abril de 2015. En el seu bloc oficial dirigit a tots els webmasters, Google deixa molt clar que l’ús de l’optimització per a mòbils passarà a formar part important del posicionament natural (SEO) de les pàgines web. O el que és el mateix, si no tens la teva pàgina web adaptada perquè es pugui visualitzar perfectament en tots els dispositius mòbils que existeixen, oblida’t d’aparèixer en els resultats de cerca. Així de clar i directe.

I després d’això us preguntareu, ¿i si tinc un web perfectament optimitzada per a desktop, també m’afectarà en la meva SEO? Doncs sembla ser que sí, ja que Google no ha fet una distinció entre les recerques d’escriptori i les de mòbil. Això vol dir que una mala optimització de la pàgina web per als dispositius mòbils podria afectar al posicionament en les cerques a escriptori. També és cert que, segons les últimes informacions, Google realitzarà aquesta separació en un futur (no sabem si molt llunyà o no), però encara haurem d’esperar perquè sigui una realitat.

Per sort, els nostres bons amics de Google ens han facilitat una mica les coses als programadors, de manera que puguem ajudar als nostres clients, i ens ofereixen una sèrie d’eines a través de Webmaster Tools (lloc de les eines que utilitzem els implementadors WEB per a fer amigables les pàgines WEB a Google) amb l’objectiu de saber si la nostra pàgina web està preparada per a l’imminent canvi. Aquí teniu els enllaços:

  1. D’una banda, hi ha l’eina de “Prova d’optimització per a mòbils“, on s’analitzarà un URL i s’indicarà si la pàgina té un disseny optimitzat per a mòbils.
  2. D’altra banda, també podem comprovar la “Usabilitat mòbil” a través de la mateixa secció ja existent a Webmaster tools.

I, no contents amb això, també tenim a la nostra disposició una “Guia” per saber com optimitzar una pàgina web per a mòbils. Com a mínim, sembla que a Google van a realitzar un canvi important en el seu algorisme però no ens han abandonat i no anirem a cegues.

Què busca Google amb aquest canvi d’algorisme? El que es pretén amb aquest canvi és oferir una millor experiència d’usuari en la navegació de les pàgines web a través dels dispositius mòbils, aconseguint així un augment tant del consum de continguts, com del consum de compravenda de productes en els e-commerces. El que està totalment clar és que el Mobile ha arribat per quedar-se i tots ens haurem d’adaptar.

Per què les empreses no s’han adaptat encara a la web responsive ?

Hi ha una concepció generalitzada que tenir un web per a mòbils és molt car. La realitat és que costa el mateix que fer una web normal ja que la tecnologia responsive tot i que sembla molt recent, està molt estesa i ja porta alguns anys entre nosaltres. Aquest fals mite ha fet que moltes empreses es quedin enrere i perdin un avantatge competitiu dins del seu sector.

Avui en dia ja no cal que tinguem diferents webs per a diversos dispositius com es feia abans. La tecnologia responsive ens permet que una mateixa web es re-s’adapti segons la pantalla i el dispositiu en el qual la visualitzem.

Com comprovar si el meu web és responsive o no ho és?

Si vols saber si el teu web compleix els criteris d’optimització mòbil, a continuació, podràs comprovar-ho amb les següents eines facilitades per Google

Si necessiteu posar al dia la vostra pàgina web perquè sigui 100% responsive, a Inforber som els especialistes que cerqueu.

Contacte: Com et podem ajudar?

Explica’ns què necessites i contactem amb tu en breu

A INFORBER SERVEIS TIC SL tractem la informació que ens faciliten les persones interessades amb la finalitat d’atendre les seves sol·licituds i enviar-los comunicacions comercials, així com els nostres butlletins.

938 213 802

de 09:00 a 13:30h

de 16:00 a 19:00h

Liên hệ
Phone