Programa Kit Digital cofinanciat pels fons Next Generation (EU), dins del Mecanisme de Recuperació i Resiliència.
Una factura electrònica és, davant de tot, una factura. És a dir, té els mateixos efectes legals que una factura en paper. Recordem que una factura és un justificant del lliurament de béns o la prestació de serveis.
Entre 500 y 1000 € aprox.
Les factures, en general, i les factures electròniques, en particular, estan regulades pel Reial Decret 1619/2012, de 30 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament pel qual es regulen les obligacions de facturació. Aquest Reglament estableix les normes que han de complir obligatòriament les factures, tant en paper com electròniques.
S' hi regulen aspectes com:
Convé distingir dos tipus fonamentals de factura electrònica: la factura electrònica amb format estructurat i la factura electrònica amb format no estructurat.
Ambdues són documents electrònics susceptibles de ser transmesos mitjançant xarxes de comunicacions electròniques, com Internet. La diferència estressa en què el format estructurat facilita el seu tractament automatitzat mentre que el no estructurat no ho facilita.
Les factures en format estructurat contenen dades i poden ser generades automàticament pels sistemes informàtics de facturació de l' emissor i ser tramitades de forma igualment automatitzada pels sistemes informàtics de pagament i comptabilitat del receptor. Exemples de formats estructurats són els que utilitzen el llenguatge XML (com UBL o Facturae), EDIFACT, etc.
Les factures en format no estructurat consisteixen essencialment en una imatge, la qual cosa implica que el seu processament per poder ser introduïdes en els sistemes informàtics del receptor requereix una intervenció manual o un procés costós que no sol estar completament automatitzat, com el reconeixement òptic de caràcters (OCR). Entre aquestes tenim les factures en paper escanejades i els fitxers PDF.
Contacta'ns i t'assessorarem.