Solucions de factura electrònica.

Programa Kit Digital cofinanciat pels fons Next Generation (EU), dins del Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

BI - Inforber Consulting | Berga,
 Manresa,
 Sant Cugat

Una factura electrònica és, davant de tot, una factura. És a dir, té els mateixos efectes legals que una factura en paper. Recordem que una factura és un justificant del lliurament de béns o la prestació de serveis.

Entre 500 y 1000 € aprox.

Normativa legal

Les factures, en general, i les factures electròniques, en particular, estan regulades pel  Reial Decret 1619/2012, de 30 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament pel qual es regulen les obligacions de facturació. Aquest Reglament estableix les normes que han de complir obligatòriament les factures, tant en paper com electròniques.

S' hi regulen aspectes com:

 • Obligació d' expedir factura.
 • Tipus de factures: completa o ordinària i simplificada.
 • Expedició per tercers.
 • Contingut de la factura.
 • Requisits de les factures: llegibilitat, autenticitat i integritat.
 • Especificitats de la factura electrònica.
 • Terminis.
 • Altres factures: recapitulativa, duplicats, rectificatives.
 • Règims especials.
 • Conservació.

Tipus de factures electròniques

Convé distingir dos tipus fonamentals de factura electrònica: la factura electrònica amb format estructurat i la factura electrònica amb format no estructurat.

Ambdues són documents electrònics susceptibles de ser transmesos mitjançant xarxes de comunicacions electròniques, com Internet. La diferència estressa en què el format estructurat facilita el seu tractament automatitzat mentre que el no estructurat no ho facilita.

Factures en format estructurat

Les factures en format estructurat contenen dades i poden ser generades automàticament pels sistemes informàtics de facturació de l' emissor i ser tramitades de forma igualment automatitzada pels sistemes informàtics de pagament i comptabilitat del receptor. Exemples de formats estructurats són els que utilitzen el llenguatge XML (com UBL o Facturae), EDIFACT, etc.

Factures en format no estructurat

Les factures en format no estructurat consisteixen essencialment en una imatge, la qual cosa implica que el seu processament per poder ser introduïdes en els sistemes informàtics del receptor requereix una intervenció manual o un procés costós que no sol estar completament automatitzat, com el reconeixement òptic de caràcters (OCR). Entre aquestes tenim les factures en paper escanejades i els fitxers PDF.

Connecta la teva empresa al futur amb les factures electròniques

T'ajudem a posar en marxa el teu projecte

Contacta'ns i t'assessorarem.

Privacitat i galetes (cookies): aquest web utilitza galetes -de tercers- amb finalitats estadístiques i de servei. En fer click en el botó "Acceptar", acceptes l'ús que fem de les galetes.
Per a més informació: Ús de les cookies