Tot sobre els ERP per a una millor gestió empresarial.

Tot el que cal saber per treballar amb un programa de gestió empresarial integral, que inclogui programa de comptabilitat, programa de facturació, gestió d'estocs, logística, nòmines, ... i totes les activitats diàries de gestió que de la teva empresa necessita.

Contacte


Solucions de gestió de processos. Optimitza la teva empresa amb ajuda d'un ERP.

Programa Kit Digital cofinanciat pels fons Next Generation (EU), dintre del Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

Controla i automatitza aspectes clau del teu negoci, segons les necessitats amb programes d'ERP i programació a mida.

Entre 1000 i 30000€ aprox.

¿Què és un ERP?

 

Enterprise Resource Planning (ERP) és programari de gestió empresarial que les organitzacions utilitzen per gestionar les activitats diàries del seu negoci de forma integrada com ara el programa de comptabilitat, facturació, control de magatzem i inventari, logística, control d'operacions de la cadena de subministraments, control de producció, nòmines, gestió de clients, vendes, ... o fins i tot els recursos humans.

Un programari ERP funciona com un sistema integrat amb accés a una base de dades centralitzada el que permet aportar millores en l'organització interna, millorar l'eficiència, i amb això, obtenir una major la productivitat i competitivitat.

Durant molts anys els sistemes ERP suposaven una gran inversió per a les empreses. No obstant això, en els últims anys ha canviat i en el mercat es poden trobar solucions d'alt nivell a preus molt competitius i assequibles que s'adapten a les necessitats reals de les petites i mitjanes empreses i autònoms, i no tenen res a envejar a nivell de qualitat i prestacions amb les solucions més cares.

Avui dia, els programes de gestió integral, és a dir el programari ERP, s'ha convertit en un element imprescindible en la gestió empresarial per a negocis de totes les mides i de totes les indústries.

Quins són els avantatges d'un sistema ERP?

 

Els principals avantatges de la contractació d'un programari de gestió són:

 • És una solució única i integrada , que satisfà les necessitats de tots els departaments de l'empresa de forma fàcil i àgil.
 • Comptabilitat, Facturació i finança.
 • CRM, vendes i gestió de clients.
 • Compres i Operacions.
 • Logística.
 • Magatzem i inventari.
 • Administració i Recursos Humans.
 • És escalable en funcionalitats i llocs de treball, adaptant-se a el creixement orgànic de cada empresa.
 • Permet la automatització de processos de l'empresa com la gestió comptable i fiscal, el que facilita la generació d'informes per a la presa de decisions.
 • Informació en temps real , pensat per agilitzar a l'màxim l'accés a la informació més recent i actual en qualsevol moment.
 • Base de dades única i centralitzada perquè tota la informació de l'empresa estigui disponible a la mateixa plataforma.

 


Beneficis d'implementar un programari ERP en l'empresa.

 

Més enllà dels avantatges a nivell funcional és important valorar també els beneficis que un programa de gestió empresarial com l'ERP aporta en el dia a dia de l'empresa, i que es resumeixen en:

 • Estalvi en costos de gestió i en temps .
 • Evita la duplicitat de processos i redueix de forma substancial els errors en la gestió en tots els departaments.
 • Major rendibilitat en tots els processos, ja que permet planificar les tasques i els temps, i amb això ajuda a millorar la productivitat dels treballadors.
 • Obtenció d'un major control de les operacions .
 • Millora l'eficiència de l'empresa en general

En definitiva, es tracta d'estalviar en costos de gestió i temps en tots els aspectes de la companyia, millorant la productivitat i rendibilitat de l'negoci.

 

Quines són les desavantatges d'un sistema ERP?

 

En el procés d'implementació d'un sistema ERP en una organització són més els avantatges que els desavantatges que això suposa. No obstant això, hem de tenir en compte les limitacions que poden presentar aquests sistemes i les possibles incidències que poden aparèixer a l'posar-lo en marxa en una empresa.

 

Cost inicial. El que suposa una de les majors limitacions per a moltes empreses. Afortunadament actualment hi ha al mercat solucions altament competitives i assequibles com a3ERP o SAP Busines One, que són solucions pensades per a PIMES, micro pimes i autònoms.

Costos posteriors a la implementació. D'aquí la importància de treballar amb una consultora experta que implementi una metodologia d'anàlisi i diagnòstic previ per avaluar l'impacte real de la implementació d'un programari ERP en l'empresa.

Temps: Implementar un programa de gestió en una organització pot alguna cosa llarg, i si a més requereix personalitzar l'aplicació d'acord a les necessitats de l'empresa, el procés pot portar diversos mesos. És important ser conscient d'això per evitar problemes i malentesos.

Capacitació. Un canvi d'aquesta envergadura requereix preparar i formar els empleats, ja que treballar amb un sistema ERP, tot i no ser difícil de manejar, requereix temps i dedicació per adaptar-se a l'eina i fer un bon ús.

 

Tot sobre un ERP. Et pot interessar

 

 

Inforber Consulting ofereix les solucions més adaptades a les petites i mitjanes empreses, micro pimes i autònoms amb el programari de gestió a3ERP i SAP Business One.

 

a3ERP

a3ERP és el programa de gestió que més s'adapta al teu negoci que ofereix una visió integral ia temps real de tots els processos productius i administratius de l'empresa.

Saber més

SAP Business One.

Solució empresarial dissenyada específicament per a petites i mitjanes empreses, gràcies a un programa de gestió empresarial (ERP) únic que ofereix una visió de 360º única de l'negoci.

Saber més

Privacitat i galetes (cookies): aquest web utilitza galetes -de tercers- amb finalitats estadístiques i de servei. En fer click en el botó "Acceptar", acceptes l'ús que fem de les galetes.
Per a més informació: Ús de les cookies